mai 2010

31.05.2010  Jeg "knabbet" en arabisstikling i skråninga i Hålogalandsgate. 2,6 grader i kveld, og sne i lufta. Har puttet sukkererter i jorda likevel.

30.05.2010 Jeg er hele tiden på etterskudd på grunn av feriefraværet. Luker ugress (løvetann) og rydder, men er ennå ikke kommet til det øverste hjørnet - der ser det forferdelig ut. En fin søndag forøvrig, med stille og behagelig vær. Olga og jeg besøkte Elde Gartneri, = et par pelargonier, en nellikpotte, krysantemum til kirkegården

29.05.2010 Pallekarmene er endelig ferdigflyttet og fylt igjen, og duk og ny grus mellom karmene og drivhuset gjør det åpent og lyst. Utysket (løpestikken) på hjørnet er fjernet, bare en liten stikling i potte fikk være igjen. Og så har jeg sådd gulrot i den ene karmen.

27.05.2010 I dag smaker det sommer igjen. Lillebåten er fraktet fra naustet og lagt på bukker og bunnsmurt og trekkfastoljesmurt på utsida.
- Jag målade våran brygga med tjära
fast det finns impregnering av modernare sort.
Men det luktar så gott när man kommer nära
och den doften behövs när sommarn är kort -


25.05.2010 Sådd erteblomster og squash, i potter inne. Har en stor potte erteblomster, og blomkarse og ringblomst, som ble sådd før feriereisen og nå er ganske store.

23.05.2010 6-10 grader, litt regn av og til, men stille og et fint hagearbeidsvær. Har brukt det meste av dagen til å flytte pallekarmbedene - det kjennes på ryggen. Den røde blærespirea 'Diabolo' var allerede spadd opp, og der ble det plass til en stikkelsbærbusk som måtte flyttes.

1. mai reiste vi til Kreta. Alle plantene i hagestua og drivhuset ble vel tatt vare på. Ferievikaren hadde nok litt av en jobb, særlig da sola begynte å varme i den andre uka vi var borte. Det var fantastisk å komme hjem til 18 grader på Evenes da vi landet, enda varmere dagen etter, og en nydelig 17. mai. Men fremdeles fant jeg is i pallekarmene ...
Varmen varte ikke lenge, det ble kaldere og regn - og grønt. Mange planter har tydeligvis ikke tålt barfrosten i vinter. Til og med den hvite arabisen er borte, og den lyserøde veldig redusert. Planter med dype røtter har klart seg bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar